Uutiset, tapahtumat ja tarjoukset

Tältä sivulta löydät tuoreimpia ohjelmistoalan uutisia ja tietoa tarjouksista, ajankohtaisista tapahtumista sekä webinaareista.

Voit lukea uutisiamme myös RSS-muodossa tähän sopivalla ohjelmalla.


Uusi .NET työkalujen lisnessointi tulee elokuussa

Päivitetty 9.7.2020

Logo

JetBrains tuotelinjat .NET koodareille on ollut laaja sisältäen useita erillisiä työkaluja, kuten ReSharper, ReSharper C++, dotCover, Rider sekä profilointiin dotMemory ja dotTrace. Nyt nämä ovat olleet eri lisenssien alla ja JetBrains haluaa yksinkertaistaa lisensiointiaan laittamalla kaikki yhteen. Tämä aiheuttaa myös muutoksia nykyisiin lisensseihin. Tarjolla tulee olemaan vain 3 erilaista lisenssivaihtoehtoa: ReSharper (jossa ReSharper ja ReSharper C++), Rider sekä dotUltimate (jossa on ReSharper, ReSharper C++, JetBrains Rider, dotMemory, dotTrace, dotCover).

Erikseen ei enää myydä ReSharper C++, ReSharper Ultimate tai ReSharper Ultimate+Rider lisenssejä. dotUltimate sisältämään nämä kaikki .NET työkalut. Tämä muutos tulee voimaan 2020.2 versiossa joka tulee elokuussa 2020.

Lisätietoja

Valmistajatietoa


KioWare julkaisee uuden KioTouch, uuden tavan käyttää kioski näyttöjä turvallisesti

Päivitetty 24.6.2020

Logo

KioTouch järjestelmä, jonka avulla käyttäjät voivat käyttää kioski näyttöjä ilman että koskettavat näyttöä. Tämä vähentää tarvetta puhdistaa kioskien näyttöjä sekä Korona aikana tuo käyttäjille parempaa turvaa.

KioTouch hyödyntää QR koodi teknologiaa jolloin käyttäjä voi ottaa kioski koneen kontrolliinsa suoraan mobiililaitteesta. Tämä luo trackpad tyyppisen hiiren ja yhdistää mobiililaitteen kioskiin. Näin voidaan ohjata kioskilaitetta suoraan mobiililaitteesta, kuten vieritys, rullaaminen sekä klikkaaminen. Nämä tiedot välittyvät kioskiin ja näin tulee langaton kontrolli ja käyttäjän ei tarvitse koska näyttöä. KioTouch mahdollistaa myös erilaisien tietojen syöttämisen suoraan mobiililaitteen näppäimistöltä.

Lisätietoja

Valmistajatietoa


Apple lyhentää TLS/SSL Sertifikaattien pituuksia

Päivitetty 16.6.2020

Logo

Maaliskuun alussa Apple ilmoitti, että he tulevat muuttamaan TLS/SSL sertifikaattien maksi keston 398 päivään. Tämä uusi määritys pudottaa sertifikaattien käyttöajan reiluun vuoteen, jolloin myös TLS/SSL sertifikaatit pitää uusia tiheämmin. Apple ilmoituksen mukaisesti tämä muutos tulee voimaan 1.9.2020, jolloin sertifikaatin voimassa olo ei voi olla pidempi kuin 398-päivää tai Safari selaimen eivät luota siihen. Tarkista miten sinun sertifikaattiesi tulee toimimaan syyskuussa Apple käyttäjien selaimissa.

Lisätietoja


ShareGate Destop 13.0 - Microsoft Teamsin siirto toiselle Tenantille hallitusti

Päivitetty 15.6.2020

Logo

Hyviä uutisia Microsoft 365 -asiakkaille!

Sharegate Desktopin uusin versio 13.0 sisältää helpomman ja nopeamman tavan siirtää Microsoft Teamsin sisällön tenantilta toiselle varmistaen, että käyttäjillä on kaikki tarvittava menestyäkseen uudessa Teams-ympäristössä. Lue lisää kohdasta >> Lisätietoja.

Lisätietoja

Valmistajatietoa


Dive into RAD Studio 10.4 with Stephen Ball and Marco Cantu

Päivitetty 10.6.2020

Logo

Katso miksi Delphi ja C++ kehittäjät pitävät uudesta RAD Studio 10. Tässä nopeasti etenevässä esityksessä näet mitä muutoksia on tullut RAD Studio IDEen, ohjelmointikielen uudet laajennukset, uudet VCL-komponentit sekä muuta! Samalla voit itse todeta, miksi tämä on paras koskaan!

Versio 10.4 tuo mukanaan uusia ominaisuuksia Windows 10 VCL-desktop –kehittämiseen, Delphin multi-device –kehittämiseen ja kehittäjätuottavuuteen, ja auttaa optimoimaan appien toimivuutta samalla kun säästää kehittäjien aikaa rakentamiselta ja koodin ylläpidolta.

Lisätietoja

Valmistajatietoa


Adobe on pidentänyt omistuslisenssien saatavuutta mm. Framemakerin ja Robohelpin osalta

Päivitetty 5.6.2020

Logo

Adobe on päättänyt jatkaa seuraavien omistuslisenssien saatavuutta: FrameMaker, RoboHelp ja Technical Communication Suite 14. heinäkuuta asti. FrameMaker Publishing Server ja RoboHelp Server 27. elokuuta saakka.

Valmistajatietoa


The Rise of Rogue IT

Päivitetty 25.5.2020

Logo

Shadow IT, Bring-Your-Own-Device (BYOD) ja IoT ovat uusia komponentteja yrityksen verkossa ja ne ovat tulleet sinne pysyvästi. Yhä useammat laitteet kytkeytyvät yrityksen verkkoihin ja villinä rehottava laite lisää kyber-uhkien määrää. Kaikkia laitteita kun ei edes tunneta tai niitä ei päivitetä, jolloin IT-organisaation on vaikea pitää yrityksen verkkoa hallinnassa sekä turvallisena.

Nyt etätyö lisää tätä riskiä kun erilaisten VPN-yhteyksien kautta yritys voi altistua laitteille, jotka normaalisti eivät ole missään kontaktissa yrityksen omien järjestelmien kanssa. Käyttäjien kouluttaminen sekä opastaminen on äärimmäisen tärkeää. Sen lisäksi näiden laitteiden havaitseminen parantaa IT:n kykyä pitää yrityksen tiedot siellä missä niiden pitää olla, eli valtuutettujen käyttäjien käytettävissä.

Jos et tiedä mitä on verkossa, ette voi olla suojassa. Lue lisää alla olevasta linkistä!

Lisätietoja

Valmistajatietoa


Monotype esittelee Macklin-kirjasintyypin

Päivitetty 20.5.2020

Logo

Macklin-kirjasintyyppi tarjoaa laajan valikoiman visuaalista ilmaisua, joka käsittää 4 alaperhettä ja 54 kirjasinta 9 leikkauksella. Macklin-kirjasintyyppi on suunniteltu keskittymään nykybrändien luoviin ja visuaalisiin tarpeisiin, joten superperhe on välttämätön työkalu suunnittelijoille, jotka haluavat ilmaista erilaisia tyylejä. Fonttiperhe sisältää sans-kirjasintyypit jokapäiväisiin tarpeisiin ja viestintään, tekstiversion pidempää tekstiä ja lukemista varten, sekä huomiota kiinnittäville otsikoille.


Webinaari: Tuplasti nopeampi SQL - osallistujille ilmainen lisenssi!

Päivitetty 28.11.2019

Logo

Keskiviikkona 18. joulukuuta klo 11 (GMT) järjestettävässä webinaarissa kuulet kahdesta eniten SQL:n tehoja vievästä hiljaisesta tekijästä, ja miksi raskaimmat työmäärät käyttävät vain puolet siitä suoritustehosta millä niiden pitäisi toimia VM:stä varastointiin, riippumatta siitä kuinka paljon flashia käytetään ongelman ratkaisemiseen.

Mikäli hallinnoit mitä tahansa SQL:ään perustuvia applikaatioita, kannattaa ehdottomasti osallistua Condusivin I/O:n suorituskykyä käsittelevään webinaariin. Saat tietoa mm. seuraavista aiheista: 1) Kaksi I/O:ta eniten verottavaa tekijää SQL:ssä, ja kuinka ne vievät tehoja 2) Missä pienet, hajanaiset I/O-ominaisuudet esiintyvät ja miten ne vievät tehoja 3) Kuinka tuplata suoritustehot ja vähentää viivettä ratkomalla juurisyyt 4) Kuinka välttää backend-varaston tilan lisääminen vain suorituskyvyn ongelmien takia 5) Näet suorituskyvyn raportit ennen softan käyttöönottoa ja sen jälkeen, ja voit todeta itse kuinka hyödyllinen ohjelmisto on kyseessä

Condusivin V-locity SQL:lle on helppokäyttöinen suoritustehon vauhdittamiseen tarkoitettu ohjelmisto, joka ratkaisee hitaita MS-SQL -applikaatioita automaattisesti - ilman säätöä, koodin muuttamista tai buuttauksia. Webinaariin osallistuvat saavat käyttöönsä ilmaiseksi Condusivin I/O Assessment Tool -ohjelmiston ja Condusivin insinöörin tekemän yksilöllisen analyysin organisaatiosi IT-ympäristöstä.

Ilmoittaudu webinaariin alla olevasta linkistä!

Lisätietoja

Valmistajatietoa